Veure tota la programació

Notícies

NOVA TEMPORADA DE TEATRE DE LA COSTA BRAVA SUD 2017

09/01/2017

Descobreix la nova temporada de Teatre de la Costa Brava Sud! Entrades ja a la venda!


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a http://www.teatredelacostabravasud.cat

Nota Premsa

19/01/2017

El Teatre de la Costa Brava Sud programa 55 espectacles per al primer semestre del 2017

Lluís Soler, Roger Coma, Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Jordi Boixaderas i Montserrat Carulla, entre d’altres, destaquen en la setena programació conjunta que es gaudirà a Blanes i Lloret


Lloret de Mar / Blanes, 19 gener 2017
.- Lloret de Mar i Blanes presenten la setena programació conjunta del Teatre de la Costa Brava Sud que, una vegada més, significarà l’ocasió per poder gaudir en viu i en directe de destacats noms propis de l’escena catalana a les dues sales. Fins al proper mes de juny hi haurà en cartell un total de 55 espectacles, 19 dels quals són professionals.

El cartell pels primers sis mesos del 2017 el completen d’altres propostes protagonitzades i organitzades per entitats i grups locals, així com cicles propis i per al públic familiar i infantil. Els espectadors de les dues sales podran gaudir del bon fer d’actors i actrius tan coneguts com Lluís Soler, Roger Coma, Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Jordi Boixaderas i Montserrat Carulla, entre d’altres.

Una vegada més, la portada de la programació del Teatre de la Costa Brava Sud ha volgut sortir de la rutina i ser provocativa. Per això, allunyant-se d’imatges més clàssiques, s’ha optat per un encantador gosset que, en clara referència escènica, vesteix un tutú de ballet i un llacet de gala per anar al teatre i veure qualsevol dels espectacles: http://www.teatredelacostabravasud.cat/calendari/?view=all

Tres destacades comèdies amb actors mediàtics a la sala de Blanes

En la programació professional del Teatre de Blanes s’ha apostat per dur-hi tres destacats espectacles que tenen com a comú denominador estar protagonitzats per actors mediàtics i estar inscrits en el gènere de la comèdia. Cronològicament la primera arribarà el 19 de febrer: Orgasmos, que protagonitzen Sam Sánchez i Roger Pera amb música de Pep Sala. Més que adequada per festejar Sant Valentí, que s’haurà celebrat dies abans, es tracta d’una divertida obra de Dan Israely sobre els dos sexes, amb les seves diferències, virtuts i debilitats.

Roger Coma i Ramon Madaula –aquest darrer en la doble funció d’actor i director- protagonitzen L’electe, programada pel 21 de maig. Precedida per l’èxit de públic que l’ha seguit allà on ha anat, ens parla d’un jove polític que acaba de ser escollit president i que, quan està preparant el seu primer discurs, se n’adona que pateix un terrible tic nerviós. Si no aconsegueix superar-lo, farà el ridícul més espantós.

Per tancar el trio de comèdies mediàtiques, el 3 de març serà el torn de l’espectacle revelació de la temporada 2015-2016: El Test, amb Sergio Caballero, Carme Poll, Clàudia Costa i David Vert. Un simple test de personalitat anirà despullant els secrets més profunds de les dues parelles protagonistes. Elaborat per una exitosa i mediàtica psicòloga, planteja qüestions com ara: què escolliries? 100.000 euros ara mateix o 1 milió d’aquí a 10 anys?

Cicle Emergent amb noves companyies i Cicle Dansa a Blanes i Lloret

L’escenari del Teatre de Blanes aposta aquesta nova temporada per donar cabuda a d’altres espectacles de qualitat que es mouen en circuits alternatius. Es tracta del Cicle Emergent, amb companyies que, tot i no ser encara massa conegudes, sí que estan començant a ser reconegudes pel públic. HI haurà tres funcions.

La primera és Nebraska, l’adaptació del Premi de Teatre dels Premis Recvll 2012 que signa Jordi Portas. Després de denegar-li la darrera al·legació, Tom Martin, acusat d’haver segrestat i assassinat 106 persones en un teatre, espera l’execució al corredor de la mort en una presó de l’estat nord-americà que dóna nom a l’obra. La protagonitzen Joan Vilar, Pere Cuadrench i Marga Torres i es farà l’11 de març, el dia abans de la festa dels Premis Recvll que també s’allotjarà en aquesta sala.

Les altres dues propostes són d’una banda l’espectacle audiovisual Supertramp Music Tour –el 25 de març-, on es reviu la música dels discs més emblemàtics de la coneguda banda, a través de la formació de tribut X-Tramp Show. De l’altra, el 8 d’abril arribarà Explica’m un conte, d’Elisenda Guiu, una història agredolça sobre la necessitat d’estimar i el poder de perdonar.

Un altre cartell propi dins la programació, que en aquest cas es farà a Blanes i Lloret, és el Cicle Dansa amb motiu del 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. Coincidint amb aquest mateix dia, a Blanes s’oferirà From lost to the river, de Xevixavixou. Està pensat per a tot tipus de públic, i té un estil desenfadat i apte tant per a neòfits en la matèria com pels entesos.

L’endemà d’aquesta actuació, el 30 d’abril, hi haurà un canvi de registre que encara eixamplarà més el ventall de públic que podrà fruir-lo: la companyia Forever Rey del Pop estrena Minner Michael, un homenatge al rei del pop que combina la seva essència amb el hip hop, acompanyats de saxo, veu i claqué. A Lloret es completarà el Cicle Dansa amb una conferència ballada de Toni Jodar que es farà el 19 de març.

Cinema en l’Escena Local i aniversaris d’entitats a Blanes

El més destacat dels espectacles de l’Escena Local és la doble sessió de cinema que dels dies 6 i 9 d’abril a Lloret i Blanes, respectivament. Primer es projectarà a Lloret Vida en Sombras, un clar exponent del cinema maleït, pel·lícules gens conegudes pel gran públic, que es van avançar al seu temps i amaguen un geni al seu darrera. En aquest cas es tracta de Llorenç Llobet-Gràcia, que va dirigir el film l’any 1948.

Per la seva banda, el 9 d’abril es projectarà al Teatre de Blanes El Cor del Pi Negre, el particular homenatge que ret el cineasta blanenc Jaume Pujadas a Llorenç Llobet-Gràcia. La pel·lícula va ser seleccionada a la Secció Oficial a Competició Noves Visions en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges de 2016, i en totes dues projeccions es comptarà amb la participació del seu director.

A Blanes l’Escena Local es completarà, entre d’altres, amb dues propostes musicals que marcaran en tots dos casos la celebració d’un aniversari. El 19 de març es farà el Concert dels 50 anys de la Cobla del Col·legi Santa Maria, que actuarà amb la Principal de la Bisbal, i el 14 de maig hi haurà el primer dels tres concerts de celebració del 20è aniversari del Cor de Cambra Sota Palau.

Noms consagrats per a la sala Lloret.

El Teatre de Lloret dóna el tret de sortida al primer semestre de la Programació Estable de 2017 amb una programació que inclou un total de 33 propostes de teatre, música i arts escèniques.

Formalment la temporada arrencarà el dissabte 27 de gener, amb un espectacle del director gironí Ferran Joanmiquel (21 h) titulat, Tamar. La filla de Chagall que relata la història d’una jove jueva que passa per una etapa difícil: la política, una relació fallida, la rebel·lia contra la visió familiar de tenir tan present el passat sefardí...,I es tancarà el 2 de juny amb Infàmia, una reflexió sobre l’ofici de l’actor.

Dues comèdies destacades

El bon pare, una tragicomèdia dirigida per David Plana, arribarà a Lloret l’11 de febrer, un espectacle que gira entorn a la figura masculina i la paternitat. Mentre que la versió teatral del llibre de l’actor i cantant, Pablo Carbonell, El Mundo de la tarántula, es podrà veure el 13 de maig. Un espectacle a mig camí entre el monòleg i el musical, on Pablo Carbonell narra, amb franquesa i sentit de l’humor la seva vida, des de la seva infantesa fins als seus projectes més recents.

La programació més mediàtica es complementa amb Infàmia, una obra escrita i dirigida per Pere Riera, autor de l’aclamada Barcelona, i interpretada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Anna Moliner i Francesc Ferrer que arribarà a Lloret el 2 de juny, i La música de les paraules, un espectacle protagonitzat per Montserrat Carulla, on la veterana actriu oferirà una lectura dramatitzada, amb acompanyament musical, per parlar de la seva experiència vital i professional, de la seva retirada dels escenaris i de l’amor que professa al seu país a partir de textos propis i de diversos autors. Un espectacle intimista, tendre i divertit alhora, que vol arribar al cor, amb l’emoció que només una gran actriu com ella pot infondre a aquests textos.

Entre les novetats del cartell d'aquest primer semestre, cal destacar la programació d'un cicle de màgia per a grans i petits. Tres espectacles que preñen la màgia i l’humor com a fil conductor, i que permetran gaudir a tota la familia. Els tres espectacles de màgia seran Raphael Capri (5 de febrer), el Mag Xavi el (8 d’abril) i Brando y Silvana (21 de maig). Totes tres actuacions comptaran amb tres mags teloners de Lloret de Mar, Joan Herrera, Josep Vidal i Eduard Juanola. A més, una de les actuacions s’ha programat al Puntet amb la voluntat de sumar-se al 25è aniversari del Casal de Joves de Lloret.

Objectiu: captar públic jove

Amb l’aposta que ha fet Lloret per les polítiques de creació i fidelització de públics i situar els ciutadans en el centre de les estratègies del teatre s’ha apostat per programar tres espectacles destinats al públic jove i que són: Marabunta (24 de març), Ragazzo (24 de febrer) i Poltrona-Pla presenten: projecte PP (26 de març). A més, tots els joves d’entre 16 i 29 anys tindran accés a aquests tres espectacles al preu de 12 euros.

Es consolida el Lloret Espai Off

El Lloret Espai Off és una línea d’espectacles de petit format que va néixer la primavera 2014 amb la voluntat de donar a conèixer el teatre de Lloret al públic. Amb el temps, s’ha convertit en la línea de més èxit del teatre lloretenc, exhaurint localitats en totes les obres programades en les darreres edicions. Per aquesta temporada es presenten tres espectacles nous, Ventura (17 de febrer) que tria l’Hostal Vila del Mar com a escenari, Ragazzo (24 de febrer) que es farà a l’escenari del teatre i Les dones sàvies (12 de maig) que ha escolit Els locals parroquials per a portar-hi el públic.

AJUDA’NS A TRIAR ELS ESPECTACLES DE LA PROPERA PROGRAMACIÓ!

10/10/2016

La teva opinió és important per nosaltres!

Estem preparant la programació gener-juny 2017 del TEATRE DE BLANES –Teatre de la Costa Brava Sud- i ens agradaria conèixer la teva opinió en relació als diferents espectacles que estem valorant pel semestre vinent.

Per aquest motiu t’animem a contestar una breu enquesta amb diferents propostes

Aquesta enquesta és anònima i vol recollir informació sobre les vostres preferències, amb l’objectiu d’oferir una programació cultural que esdevingui una experiència satisfactòria per a vosaltres!

L'enquesta estarà disponible fins al diumenge, 16 d'octubre de 2016

Trobaràs l’enquesta clicant al següent enllaç:


Enllaç a http://goo.gl/forms/zpubW2ZTU3rXvOgE2

Ja has consultat la programació de tardor de Teatre de la Costa Brava Sud?

20/09/2016

Més de 140.000 espectadors al Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret durant els seus tres anys de trajectòria.
 
Isaac Ulam, Carme Elias, Brams, Gabino Diego, David Guapo, Jordi Díaz, Martí Peraferrer i The Gospel Viu Choir són alguns dels protagonistes destacats de la nova programació que tanca el darrer trimestre del 2016.


Arxiu adjunt en PDF


04/08/2016

CONCURS D'IDEES A BLANES I LLORET PER TRIAR EL CARTELL DE LA NOVA PROGRAMACIÓ DEL TEATRE DE LA COSTA BRAVA SUD

Hi pot participar tothom que vulgui, i les propostes s’hauran de fer arribar del 8 al 23 d’agost a l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes mitjançant correu electrònic

 

Els Ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar, que des de fa tres anys impulsen el projecte comú del Teatre de la Costa Brava Sud, ultimen durant aquestes setmanes la nova programació que s’oferirà a les sales de les dues poblacions del setembre al desembre de 2016, que es presentarà a mitjans del proper mes de setembre. Per donar a conèixer els espectacles i actuacions que s’ofereix en cada temporada a les respectives sales de Lloret i Blanes, s’edita un programa de mà comú que fins ara s’havia triat a través d’empreses especialitzades.

De cara a aquesta nova programació, però, les Àrees de Cultura dels dos consistoris s’han proposat fer un canvi, implicar als espectadors i artistes de la zona, i obrir aquest aspecte de la difusió de la programació a tot el públic en general. Així va sorgir la idea –valgui la redundància- d’organitzar un Concurs d’Idees perquè tothom qui vulgui hi participi. Es tracta que facin la proposta d’un cartell, una fotografia, dibuix i/o il·lustració que servirà per encapçalar el programa de mà, la imatge que d’entrada tothom veurà quan consulti la programació del darrer semestre del 2016 al Teatre de la Costa Brava Sud, de Lloret de Mar i Blanes.

El Concurs d’Idees per a la portada de la programació contempla que tant pot ser una fotografia pròpia com una il·lustració o un dibuix sorgit de la imaginació de la persona que la proposi, i no hi ha límit d’edat. La imatge s’ha de tenir en compte que servirà per un programa de mà que mesura 15 x 21 cm en la portada principal i 37 x 15 si es compta la contraportada del desplegable que, al unir els dos bocins, formen una sola imatge.

Tothom qui vulgui participar en el concurs tindrà temps de fer arribar les seves propostes del 8 al 23 d’agost, i l’ha d’enviar mitjançant correu electrònic a l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes: acatalan@blanes.cat. La imatge que finalment resulti escollida pel jurat del concurs rebrà com a premi 4 entrades dobles per a la programació professional de la nova temporada setembre-desembre 2016, tant pel que fa a la sala de Blanes com la de Lloret de Mar del Teatre de la Costa Brava Sud.

Imatges evocadores del món teatral i els espectadors

La imatge que es triï servirà per il·lustrar la setena programació conjunta que es fa a les sales de Teatre de Blanes i Lloret. En el primer programa de mà –la única vegada en què el format va ser vertical- no hi havia cap il·lustració en forma de dibuix o fotografia, tan sols es va jugar amb els colors de fons. En canvi, a partir de la segona, es van anar triant fotografies i/o imatges amb una clara i evocadora reminiscència amb el món teatral i dels espectadors.

D’aquesta manera, en la portada de la segona programació –del gener al juny del 2014- hi havia una ballarina fotografiada d’esquena que obria la cortina d’un teatre i a partir d’aquí el format de presentació ha estat sempre horitzontal. Les següents imatges han estat: l’escenari d’un teatre i el pati de butaques, i una cadira plegable de fusta oberta dalt d’un escenari. Finalment, la darrera que s’ha utilitzat en la programació del gener al juny del 2016, hi ha sis cares d’homes i dones demostrant diverses emocions de sorpresa i emoció.


Enllaç a http://www.teatredelacostabravasud.cat

Programa de mà del Teatre de la Costa Brava Sud (gener-maig 2016)

22/01/2016


Arxiu adjunt en PDF


NOVA PROGRAMACIÓ TEATRE DE LA COSTA BRAVA SUD

03/02/2015

El Teatre de la Costa Brava Sud es consolida com un referent de qualitat amb la nova programació de 2015.

- Ramon Madaula, Anna Sahun, Guillermo Toledo, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Lluís Soler, Alba Florejachs, Jordi Diaz i Sol Picó, són alguns dels protagonistes destacats.

- La programació, la quarta conjunta des de la signatura del conveni entre els ajuntaments de Lloret i Blanes,  inclou una trentena d'espectacles amb un ample registre d'estils


Arxiu adjunt en PDF


22/01/2016

Quim Masferrer, Berto Romero, Fermí Fernández, Mont Plans, Mercè Arànega, Clara Segura i Àlex O’Doherti lideren la sisena programació conjunta que s’allotjarà a les dues sales Lloret de Mar / Blanes, 22 gener 2016.- Lloret de Mar i Blanes presenten una nova temporada, la sisena programació conjunta que configura el Teatre de la Costa Brava Sud, amb destacats noms de les arts escèniques i musicals del panorama català que es podran gaudir a les sales dels dos municips. Fins a finals de maig hi haurà un total de 54 espectacles, dels quals 17 són professionals. La resta els protagonitzen/organitzen entitats i grups locals, i també cal comptar els que estan adreçats especialment al públic familiar i infantil. Un Homenatge a les varietés enceta la programació professional L’actuació del trio Las Divinas al Teatre de Blanes del proper dissabte 30 de gener obrirà la nova temporada professional. Es tracta de Paradís, un espectacle a l’estil de les varietés ambulants que s’oferien pels pobles i entretenien la gent durant la  post-guerra que es va viure a l’estat espanyol, amb un fil argumental teatral. Les tres coristes que protagonitzen la funció –cantants i ballarines- inclouen al repertori tant coples i pasdobles com cançó popular catalana.  Aquest espectacle es complementa amb, Esperança Dinamita, que es veurà a Lloret el 13 de febrer. Inclou cançons de revista amb Mont Plans com a protagonista, que porta a l’espectador als anys 10 i 20 del segle passat, el moment més animat del Paral·lel de Barcelona. En l’àmbit musical també destaca l’actuació d’Àlex O’Doherty & La Bizarrería, que portaran el 2 d’abril a Lloret l’espectacle, Mi imaginación y yo, on l’actor i músic presenta les seves noves cançons en un espectacle nou i diferent.  Destacades figures de l’escena teatral i musical catalana Els espectadors dels dos teatres podran gaudir durant els propers dies de diverses propostes a càrrec de noms propis de l’escena teatral i musical catalana, que arriben a Lloret i Blanes avalats per l’èxit que han tingut als teatres barcelonins. És el cas de Quim Masferrer, que   el 19 de març oferirà al Teatre de Blanes Temps, una comèdia agredolça que gira al voltant d’un home a qui li han dit que només li queden 90 minuts de vida. Seguint amb el fil mediàtic, el Berto Romero presentarà el 12 de febrer al Teatre de Lloret Sigue con nosotros, un monòleg sense complexos farcit d’anècdotes, i amanit amb música i balls a càrrec del mateix showman. En aquesta mateixa línia, el també mediàtic de la factoria Buenafuente, Fermí Fernández, protagonitzarà el 13 de febrer al Teatre de Blanes El Sommelier, un monòleg d’humor negre, escrit i protagonitzat per l’actor i dirigit també pel nom menys mediàtic Toni Albà. Completen l’elenc de noms propis Àlex Rigola com a director de l’adaptació del guió de Woody Allen, Marits i Mullers, que es farà a Lloret l’11 de març; Clara Segura protagonitza el 23 d’abril a Blanes l’intens monòleg Conillet; i Mercè Arànega ofereix a Lloret el 9 d’abril Neus Català. Un cel de plom. El repàs de propostes teatrals de la programació professional també inclou Ligeros de equipaje, que arriba a Lloret el 27 de febrer; You Say Tomato, el 27 de maig a Blanes; i el 5 de març a Lloret Petits monstres.   En l’àmbit musical, Lloret comptarà amb la presència del grup manresà, Gossos el 20 de maig, i amb la representació de l’òpera, Così fan tutte, de Mozart el 21 de maig, a càrrec del Conservatori de Música de Badalona. Per la seva banda, l’oferta de dansa inclou dos espectacles. El 29 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa, s’ofereix a Lloret Ballar ens fa bé, a càrrec de la ballarina Elisa Huertas; i el 8 de maig la companyia Luthie de Dansa-Jazz porta al Teatre de Blanes Trasllats. Les entitats i grups locals de Lloret i Blanes, també protagonistes Durant els propers mesos entre Blanes i Lloret s’han programat diversos espectacles protagonitzats per entitats, associacions i companyies locals dels dos municipis, que compten amb un públic fidel. A Lloret s’ha previst el 15 d’abril la XII Nit de la Cultura lloretenca, i el 16 d’abril l’actuació musical de l’Agrupació Extremeña de Lloret. A Blanes serà especialment emotiu l’Homenatge a Esteban que organitza l’Associació de Ardaleños y amigos de Ardales el 6 de març, un nou reconeixement pòstum que se li ret a un dels artistes blanencs més internacionals. L’espectacle anirà a càrrec d’artistes blanencs i altres convidats arribats de Màlaga que també hauran   actuat el dia anterior, el 5 de març, al mateix Teatre de Blanes amb Flamenco y copla con gente de Màlaga. Per la seva banda, a Lloret Quantus Teatre dirigit pel grup blanenc El Mirall portarà a escena Els boscos d’en William el 14 de maig; i el 18 de març l’Agrupació Cultural i Teatral lloretenca Muekka tornarà a portar l’obra que va estrenar la passada tardor Código Alfa. Aquesta darrera funció té l’objectiu de recaptar fons econòmica a benefici de l’AME, l’associació que investiga l’atròfia muscular espinal. El grup El Mirall estrenarà els dies 29 i 30 d’abril al Teatre de Blanes Plou a Barcelona, mentre que a Lloret l’Agrupació Teatral del Casal del Jubilat ofereix per primera vegada Musicàlia, i ara què? el 24 d’abril. Per últim, l’escenari del teatre lloretenc tornarà a ser el marc on els joves músics de la comarca que integren l’Orquestra Jove de la Selva mostraran el què han après el 15 de maig. 5a edició del Lloret Espai Off, Programació Familiar/Infantil i Cinema Lloret consolida la cinquena edició del Lloret Espai Off, un cicle de teatre que es programa en espais no convencionals amb tres noves propostes que convidaran al públic a veure teatre a la Discoteca St.Trop, a l’altell de la Llibreria Gallissà,  o bé un espectacle molt intimista a l’escenari del teatre.  Així, s’ha programat Wasted (19 de febrer – St.Trop) de la cia. Íntims Produccions i dirigida per Iván Morales, que es presenta com l’obra revelació de la temporada, La gent, (4 de març – Can Gallissà), una obra on el públic és el vertader protagonista d’aquesta obra que té el mèrit de la improvisació dels actors i on es posa en entredit les actuals polítiques de participació ciutadana.  La companyia teatral lloretenca, Teatre de la Selva, també té cabuda en aquesta edició del Lloret Espai Off amb l’espectacle The Musix Box Project, (8 d’abril – escenari teatre)  on l’actor lloretenc, Pere Box, sorprendrà al públic en un projecte que combina música i text. Un espectacle que Box ha dit que per a fer-lo ha begut de les fonts més frikis que la seva ignorància il·lustrada li han permès seleccionar. Pel que fa a la programació adreçada especialment al públic familiar i infantil, inclou sis espectacles entre Blanes i Lloret. A Blanes n’hi ha cinc, que repassen les diferents disciplines artístiques, des del teatre fins les titelles passant pel musical; i a Lloret n’hi ha dos, un de màgia i l’altre de fil teatral. Val a dir que a Blanes l’Associació Rialles d’aquesta localitat és qui s’encarrega d’aquestes actuacions.   La nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud també inclou diverses propostes cinematogràfiques a través del Cineclub Adler que es projectaran a la sala de Lloret. El cicle inclou films de diverses nacionalitats, majoritàriament catalanes, però també títols de molt diversa procedència com Taxi Teheran (Iran, 2015); El hijo de Saúl (Hongria, 2015); White God (Hongria, 2014); o bé Rams, el valle de los carneros (Islàndia, 2015).

 

Notícies anteriors:    1  2  …  »   

Organitza: Amb el suport de:

Teatre de Blanes Ajuntament de Blanes Teatre de Lloret de Mar Ajuntament de Lloret de Mar Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2017 Teatre Lloret de Mar   -   Pl. Germinal Ros, 1 – 17310 (Lloret de Mar)  -   CIF P1710200E  -   agibert@lloret.cat

© 2017 Teatres de Blanes   -   c/ Roig i Raventós, 2 - 17300 (Blanes)   -   CIF P1702600F  -   acatalan@blanes.cat

Avís legal i política de privacitat  |  RSS