Veure tota la programació

Notícies

El Teatre de Blanes acull diumenge una fresca i lúdica adaptació del shakesperià "SOMNI D'UNA NIT D'ESTIU"

16/11/2018

Públic i crítica han aclamat unànimement la versió alegre i juganera amb el segell de la Cia "Els Pirates Teatre" : música en directe, ritme trepidant i divertiment intel.ligent.

Blanes, 15 de novembre de 2019. La programació professional del Tetre de la Costa Brava Sud es vesteix de festives gales diumenge vinent amb motiu d'acollir a l'escenari del Teatre de Blanes l'adaptació de tot un clàssic amb lletres majúscules: Somni d'una nit d'estiu, de William Shakespeare. Arriba a Blanes precedida per l'aclamació unànime que li han dedicat públic i crítica, que coinideixen en afirmar que es tracta del somni "més apassionat, canalla, absurd i inquietant que va tenir Shakespeare".

Els encarregats d'questa nova versió, la Cia "Els Pirates Teatre" ja són en sí mateixos una garantia que així serà. Justament la confusió volguda entre somni i realitat que planteja l'immortal autor és la que va atraure més a la veterana companyia a submergir-s'hi de ple. De fet, la companyia deu el seu nom al primer espectacle amb què es va donar a conèixer: Els Pirates, de Gilbert i Sullivan, i fins al moment ja és responsable d'un total de 28 espectacles.

Al Somni d'una nit d'estiu que es podrà veure al Teatre de Blanes diumenge vinent a les 7 de la tarda hi ha una mica de tot. Un els aspectes més sorprenents és la barrreja eclèctica de personatges: Teseu i Hipòlita, provinents de la llegenda clàsica: Oberon, extret de llegendes celtes; Titània, nom que dóna Ovidi a la deesssa Diana; la companyia d'artesans que procedeix del teatre popular anglès; les fades, follets i altres personatges fantàstics; i uns enamorats que poden ser de qualsevol lloc i època. Tota aquesta barreja inclou personatges coneguts popularment pel públic de l'època i d'altres totalment inventats.

Tota aquesta amalgama d'identitas conviuen en un text que barreja la comèdia més popular amb una poesia fosca que arriba a nivells de crueltat elevats, però que acaba amb un happy end no exempt de certa amargor. Es tracta d'una festa escènica que una companyia com Els Pirates Teatre tracta amb la seva marca de la casa més apreciada: música en directe, ritme trepidant i interacció amb el públic per oferir una versió festiva i directa del text de Shakespeare.

 

El Teatre de Blanes rep la visita de tres primeres actrius de l'escena catalana amb "Un tret al cap", de Pau Miró

02/11/2018

Emma Vilarasau, Imma Colomer i Vicky Luengo donen vida al tercet protagonista del thriller periodístic amanit amb dosis d'humor i intimisme, amb una temàtica de plena actualitat.

 

Blanes, 30 d'octubre de 2018.- Aquest proper divendres 2 de novembre al Teatre de Blanes es vestirà especialment de gala per acollir una representació de l'escena professional de primeríssim ordre. Es tracta de l'obra "Un tret al cap ", que protagonitzen tres conegudes actrius de l'escena catalana: Emma Vilarasau, Imma Colomer i Vicky Luengo. Dirigides per Pau Miró -responsable de "Terra Baixa i "Plou a Barcelona" entre d'altres - , es tracta d'un thriller periodístic amanit amb dosis d'humor i intimisme.

El punt de partida són els tres punts de vista de tres dones: una periodista que és acomiadada (Emma Vilarasau), la seva germana (Imma Colomer) i una víctima (Vicky Luengo) que demana insistentment que es faci públic el seu cas. Entre les tres es crearà un triangle en el que tot allò que és tan difícil de dir és justament el què els permetrà fugir del carreró sense sortida on han anat a parar.

La censura en l'àmbit públic, que en aquest cas se centra en el món del periodisme, i també en l'àmbit privat lligat a la vida familiar, són els motors que mouen l'obra "Un tret al cap", una història amarga i tendra a la vegada. El què es plantegen són un munt d'interrogants sobre quins poden ser avui dia els efectes de la informació en els ciutadans que la consumeixen i quines les limitacions que assetgen els periodistes a l'hora d'elaborar-la. Qüestions de plena actualitat, i més encara amb el context mediàtic i polítici que estem vivint.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ DE TARDOR DELS TEATRES DE BLANES I LLORET

21/09/2018


Arxiu adjunt en PDF


CICLE DE DANSA AL TEATRE DE BLANES AMB "PRAISE", de Cobosmika Company i "YOMINUA", d'Arnau Pérez

26/04/2018

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa que es commemora el 29 d’abril s’ha programat ‘Praise’, i el 13 de maig s’oferirà ‘Yomimuà, del ballarí blanenc Arnau Pérez

Blanes, 26 abril 2018.- Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que se celebra cada any el 29 d’abril, el Teatre de Blanes ha programat dos espectacles d’aquesta art escènica pensats per agradar tant als entesos com als neòfits en la matèria. El cicle s’encetarà precisament coincidint amb la jornada commemorativa, de manera que aquest proper diumenge a les set de la tarda s’oferirà ‘Praise’, de Cobosmika Company.

Praise és una co-creació d’Olga Cobos i Peter Mika, i es nodreix de l’experiència de viure prop del mar i poder treballar amb la seva inspiració i les diferents textures que s’aconsegueixen dins aquest element. Els dos coreògrafs han aprofitat aquest punt de partida per desenvolupar noves textures de moviment a nivell físic. El resultat és un espectacle atrevit, explosiu i virtuós que  barreja la dansa amb la improvisació, i que incorpora elements de les arts marcials i el teatre físic.

La companyia va ser creada a Alemanya fa 18 anys per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika, després de col·laborar a reconegudes companyies com Rui Horta S.O.A.P. Dance Theatre (Frankfurt), Russel Maliphant Company (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa), on l’Olga va ser primera ballarina. Cobosmika Company crea obres d’alta qualitat amb destacats col·laboradors de diverses disciplines, i amb la pedagogia com un dels aspectes clau en la seva trajectòria.

‘Praise’, de Cobosmika Company, s’oferirà al Teatre de Blanes diumenge vinent a les 7 de la tarda, i el preu de l’entrada és de 6 €. A banda d’Olga Cobos i Peter Mika, també actuen els ballarins Nathanael Charrol i Ines Massoni.

‘Yomimuà’, amb el ballarí blanenc Arnau Pérez

L’altra espectacle que ha programat el Teatre de Blanes amb motiu del Dia Internacional de la Dansa tindrà lloc d’aquí a dues setmanes, també coincidint amb un diumenge. Serà el 13 de maig, i es tracta de ‘Yomimuà’. Aquesta segona actuació tindrà un marcat accent blanenc, ja que està protagonitzada pel ballarí nascut aquí, Arnau Pérez de la Fuente.

El jove coreògraf i intèrpret està cursant actualment estudis superiors de dansa contemporània al Conservatori Superior de Dansa Maria de Ávila a Madrid. Premiat com a joveníssim talent al certamen de creadors de la Comunitat de Madrid i intèrpret en peces de coreògrafes com Sharon Frigman, Guido Sarli, Victòria P. Miranda o Fernando Magadan, va ser seleccionat per a Me, myself and I, una iniciativa del Certamen Coreogràfic de Madrid.

Ara, presenta a Blanes Yomimuà, on explica com dins de cada persona existeix un univers sencer, tot i que realment una part de nosaltres mateixos es reflecteix en els altres. Parteix de la premissa que hi ha una primera impressió física que inevitablement dóna informació sobre la nostra persona, però també planteja la pregunta de si, a l’hora de relacionar-nos, som nosaltres mateixos o és el nostre entorn qui ens arrossega a comportar-nos d’una determinada manera.

Yomimuà tracta de trobar la llum interior que defineix a cada persona, i ho fa a través de l’expressió en el moviment. L’espectacle també s’ha programat perquè tingui lloc a les 7 de la tarda amb el mateix preu d’entrada: 6 euros.

NOVA PROGRAMACIÓ GENER-JUNY 2018 TEATRE DE LA COSTA BRAVA SUD

24/01/2018

Us presentem la nova programació dels teatre de Lloret i Blanes, Teatre de la Costa Brava Sud, on trobareu tot el que us hem preparat fins al mes de juny.


Arxiu adjunt en PDF


Aquest Nadal regala Teatre de la Costa Brava Sud

29/12/2017

Si encara buques regals de Nadal, aquí tens un avançament de la nova programació dels teatres de Blanes i Lloret. Regalar Teatre és sempre una bona opció!


Arxiu adjunt en PDF


Avançament de la nova programació dels Teatres de la Costa Brava Sud

22/12/2017

Els teatres de Blanes i Lloret us desitgem un bon Nadal i us avancem un petit tast de la nova programació teatral que començarà el 2018.

 


Arxiu adjunt en PDF


El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret inclou 50 propostes en la vuitena programació conjunta.

13/09/2017

La nova cartellera començarà el 24 de setembre presenta 18 muntatges professionals. La resta són a càrrec d’entitats locals i espectacles infantils de qualitat adreçats a tota la família

 


Arxiu adjunt en PDF


Notícies anteriors:    1  2  3  …  »   

Organitza: Amb el suport de:

Teatre de Blanes Ajuntament de Blanes Teatre de Lloret de Mar Ajuntament de Lloret de Mar Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2018 Teatre Lloret de Mar    ·   Pl. Germinal Ros, 1 – 17310 (Lloret de Mar)   ·    CIF P1710200E   ·    agibert@lloret.cat   ||   Ajuntament de Lloret de Mar   ·   Plaça de la vila num 1 17310 Lloret de Mar   ·   CIF: P1710200E   ·   T.972 36 18 35

© 2018 Teatres de Blanes   ·   c/ Roig i Raventós, 2 - 17300 (Blanes)   ·   CIF P1702600F  ·   acatalan@blanes.cat   ||   Ajuntament de Blanes   ·   Passeig de Dintre, 29 17300 Blanes   ·   CIF: P1702600F   ·  T.972 35 84 73

Avís legal i política de privacitat  |  RSS