Veure tota la programació

Notícies

Rebota rebota y en tu cara explota, Premiada al 2018 tanca divendres la programació al Teatre de Blanes

30/05/2019

Agnès Mateus i Quim Tarrida reivindiquen en aquesta atrevida peça teatral els drets de la dona a un ritme vertiginós, i mostre les misèries d'una situació incòmoda i injusta.

 

Blanes, 30 maig 2019.- Una de les apostes més alternatives de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes a l’hora de dibuixar la programació del Teatre de Blanes per aquest primer semestre del 2019 és la que s’oferirà aquest divendres, 31 de maig a les 9 de la nit. D’entrada, el títol ja és diferent: “Rebota, rebota y en tu cara explota”, i la imatge del cartell tampoc és que sigui gaire habitual: la cara d’una dona on li acaba d’esclatar un ou que s’ha llençat ella mateixa.

La creació d’Agnès Mateus, qui protagonitza l’espectacle, i Quim Tarrida reivindica sense embuts ni complexos els drets de la dona, però no ho fa apel·lant ni a la melangia ni a la falsa misericòrdia amb què es tracten sovint els assassinats masclistes. Tal com diu el títol de la peça teatral, el seu missatge explota als budells dels espectadors, llençat a un ritme vertiginós.

Es va estrenar al Festival de Noves Tendències de Terrassa al 2018, i va ser Premi de la Crítica 2018 al millor espectacle de Noves Tendències, a més a més de Premi FAD Sebastià Gasch APLAUDIMENT 2018. Ara arriba a Blanes amb tota la seva força, presentada amb una escenografia espartana, on destaca una catifa –que no és precisament vermella-, i sobretot la força d’Agnès Mateus tota sola amb un monòleg atrevit i corrosiu que canta unes quantes veritats nues i sense subterfugis.

 Ara bé, no és pas un recital d’insults i retrets, és més aviat un exercici de reflexió en veu alta amb moltes dosis d’humor càustic i molts tocs cabareters amb inquietants projeccions acompanyades de música.... o en silenci. Segons els dos autors, el què no pretenen és alliçonar als espectadors, sinó remoure’ls les seves creences, sovint tenyides d’un maniqueisme que no fa sinó falsejar la realitat que cada dia tenen al seu davant.

Darrer espectacle programació professional al Teatre de Blanes

Amb aquesta representació, el Teatre de Blanes tanca la programació professional d’aquest primer trimestre, que ha inclòs 10 actuacions professionals: 7 hauran estat de Teatre, 2 de Música i 1 de Dansa. D’altra banda, 5 dels 10 espectacles estaven vinculades amb Blanes. Dins de les propostes més mediàtiques o comercials, s’ha inclòs un èxit assegurat: Yo sobreviví a la EGB, que va estrenar la programació professional.

Dos altres van ser, d’una banda Immortal, protagonitzat per Bruno Oro, conegut i re-conegut sobretot per la seva imitació de l’expresident Artur Mas al programa ‘Polònia’; i l’altre Lapònia, amb Roger Coma i Meritxell Huertas. Pel que fa a propostes escèniques més properes, n’hi va haver una que va satisfer especialment al públic jove: ‘Kids from Mars’. El duet de joves blanencs va presentar el seu primer EP el 16 de febrer al Teatre de Blanes. Per la seva banda, la segona proposta musical de la nova programació també va tenir signe blanenc dissabte passat, 25 de maig: Lucas Martínez, un dels més prometedors saxofonistes de jazz de l’actual panorama, es va presentar amb un quintet de músics de diferents nacionalitats amb l’espectacle Project Feat Ashton Sellars.

 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Organitza: Amb el suport de:

Teatre de Blanes Ajuntament de Blanes Teatre de Lloret de Mar Ajuntament de Lloret de Mar Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

© 2019 Teatre Lloret de Mar    ·   Pl. Germinal Ros, 1 – 17310 (Lloret de Mar)   ·    CIF P1710200E   ·    agibert@lloret.cat   ||   Ajuntament de Lloret de Mar   ·   Plaça de la vila num 1 17310 Lloret de Mar   ·   CIF: P1710200E   ·   T.972 36 18 35

© 2019 Teatres de Blanes   ·   c/ Roig i Raventós, 2 - 17300 (Blanes)   ·   CIF P1702600F  ·   acatalan@blanes.cat   ||   Ajuntament de Blanes   ·   Passeig de Dintre, 29 17300 Blanes   ·   CIF: P1702600F   ·  T.972 35 84 73

Avís legal i política de privacitat  |  RSS