Un concert de l'intèrpret de tenora Jordi Molina aixecarà el teló de la nova programació de Teatre de Blanes

JordiMolina
JordiMolina

26/09/2019

El músic ofereix dissabte "Retrat en groc", i enceta la nova cartellera que  inclou "Diario de un Cuarentón", el musical social "Homeless", la comèdia "Ovelles", i el showmag Gerard Borrell.

Blanes, 19 de setembre 2019.- El proper dissabte 21 de setembre al vespre la programació professional del Tetre de la Costa Brava Sud i, per afegit, la del Teatre de Blanes, aixecarà de nou el teló amb una actuació musical de primer ordre. Es tracta del músic i compositor blanenc d'abast internacional Jordi Molina, que presenta l'espectacle "Retrat en Groc".

Serà el tret de sortida de la programació de tardor-hivern que tanca aquest 2019, amb sis espectacles professionals, i un reguitzell de propostes organitzades i/o protagonitzades per les entitats locals del municipi. Com sol passar en aquesta segona part anual del cicle teatral, la programació culminarà al gener, tancant les festes nadalenques.

Sis espectacles professionals, majoritàriament comèdies

El nexe comú dels sis espectacles que configuren la programació professional és que es tracta de propostes que, majoritàriament, són comèdies i actuacions perquè les gaudeixin un ample ventall de tipus de públics. Es toquen també  tots els gèneres: teatre, música, cant dansa i, fins i tot, acrobàcies. La primera sessió que encetarà la programació al Teatre de Blanes dissabte a les 9 de la nit presenta el darrer espectacle del músic de tenora internacional blanenc Jordi Molina.

En l'anterior concert ofert en aquest mateix recinte l'any 2017, l'intèpret ja va liderar un grup que va intrepretar música de nova creació per popularitzar aquest característic so. Ara, amb el nou espectacle "Retrat en groc", ofereix temes d'autoria pròpia on la música tradicional es barreja amb la world music, la cançó i la improvisió acompanyat de cinc músics més i una cantant.

Musical social, cant de veus internacionals i showmàgia

El següent espectacle que cal apuntar a l'agenda serà el musical social "Homeless", que narra la històrica d'un music arruïnat que viu al carrer i ajuda a una jove en la seva primera nit sense sostre. Es farà el dissabte 5 d'octubre a les 9 de la nit, i barreja acròbates, ballarins, actors, música en viu, cantants i músics. L'actuació es complementària amb l'exposició "Viuen al carrer perquè volen", que s'allotjarà a la Biblioteca Comarcal del 30 de setembre al 13 d'octubre.

El 10 d'octubre serà el torn de les veus infantils de la "Ponomaryov Vesna Children's Choir". Va ser fundada fa 50 anys com una escola musical d'un barri de Moscou, i ha acabat esdeveniment en l'actualitat en una de les més famoses i aclamades que hi ha arreu del món. Guanyadora de totes les prinicpals competicions internacionals a l'estat espanyol, Itàlia, França, Canadà, Bulgària, Hongria i Bèlgica, aprofita la seva estada a Catalunya - on participarà a la final del concurs coral "Let the People Sing" al Palau de la Música- per venir a Blanes a oferir una mostra del seu millor repertori.

El programa es reprendrà el diumenge 3 de novembre amb la comèdia "Diario de un cuarentón", protagonitzat pel còmic de batalla Andrés Torres, que ha esdevingut un espectacle de culte amb més de 15.000 espectadors. Està adreçada a nostàlgics dels anys 70 i 80, amb anècdotes on gran part del públic de segona joventut s'hi veurà reflectit.

Els dos darrers espectacles seran "Ovelles", que s'ofereix el 23 de novembre amb Biel Duran, Albert Triola i Gemma Martínez, que proposen una reflexió en clau d'humor sobre la frustració en clau d'humor. I, finalment, el 29 de desembre "Magia Comedy", protagonitzat per Gerard Borrell, membre del concurs "Pura Màgia" de TVE, i que es defineix a ell mateix com un "showmag".

Espectacles d'entitats locals amb els 700 anys de la Parròquia com a centre

Les entitats locals també ofereixen espectacles de qualitat que, en aquesta ocasió, tenen com a nexe comú majoritari la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. El més destacat d'ells es representarà el 16 i 17 de novembre, amb El Mirall i el Cor de Cambra Sota Palau: "Santa Maria Oro Pro Omnibus". S'apropa a alguns dels fets i moments de la història de la parròquia, i la dramatúrgia i direcció teatral és de Josep Alum, amb direcció musical de Josep Maria Guinart.

D'altra banda, el 2 de novembre l'associació andalusa d'ardaleños y amigos de Ardales, ofereix "Flamenco y Parroquia", un espectacle de cant i ball flamencs; i el 26 d'octubre el casal cívic de Blanes Benet Ribas presenta la peça teatral còmica "Por de l'anguila", a benifici de la Parròquia Santa Maria, Per tancar aquest recorregut per l'escena local amb reminiscències religioses, cap anar a les planes de l'agenda que volten el Nadal.

El cap de setmana del 21 i 22 de desembre torna una nova adaptació del clàssic blanenc de Pere Puig i Llensa, en aquesta ocasió presentada amb el títol "Seguim assajant Pastors i Misteris". Després que fa dos anys el dramaturg blanenc Josep Alum ja va fer una personal versió dels "Pastorets de Blanes", ara qui se n'ha encarregat de dirigir una nova visió són Carles González i Xavier Puigdemont.

La cartellera del Teatre de Blanes també inclourà els propers mesos el cicle propi de l'associació Rialles Blanes, amb espectacles professionals de qualitat adreçats tant al públic infantil com familiar. També cal apuntar el clàssic "Concert de Santa Cecília" de la banda i cobla del col.legi Santa Maria el 29 de novembre; els "Records per a tu" de NABAC el 14 de desembre; el musical "Per Nadal fem poble" del grup Miratge el 28 de desembre; i el 12 de gener un altre clàssic, el "XII Concert d'Any Nou" de la Vbella Banda, que tancarà definitivament la nova programació.

Notícies

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ 2020

27/12/2019

AQUEST NADAL REGALA TEATRE Els teatre de Lloret i Blanes fan un avançament de la seva programació professional 2020.

5 D'ABRIL DE 2020 A LES 19H. NOVA DATA DE FUNCIÓ DE L'OBRA AL TEATRE DE LLORET

02/12/2019

Us informem que la nova data de funció de l’obra 5 HORAS CON MARIO amb Lola Herrera, serà el diumenge 5 d’abril de 2020 a les 19h de la...

Blanes estrena "Santa Maria, Ora Pro Omnibus", pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, aquest cap de setmana

12/11/2019

Escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, l'obra és una emotiva peça farcida de referències a la identitat blanenca, farcida de tocs...

Blanes enceta els actes solidaris a benefici de la Marató de TV3 aquest cap de setmana amb un festival de dansa

08/11/2019

Dissabte a la tarda el Teatre de Blanes acull la 16a edició de "Dansa per la Marató", que organitza l'Escola de Dansa Daina amb el suport de...

El Teatre de Blanes acull dijous la coral "Vesna", després de l'impactant musical social "Homeless"

09/10/2019

La coral de veus infantils que actua aquest dijous a les 7 de la tarda és una de les més aclamades a nivell mundial, i agafa el relleu de...

El Teatre de Blanes acull dissabte el musical social "Homeless", completat amb una exposició a la Biblioteca

04/10/2019

L'exposició "Viuen al carrer perquè volen ?" es podrà visitar fins l'11 d'octubre al vestíbul de la  Biblioteca Comarcal, per eliminar els...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR