El Teatre de Blanes acull dissabte el musical social "Homeless", completat amb una exposició a la Biblioteca

04/10/2019

L'exposició "Viuen al carrer perquè volen ?" es podrà visitar fins l'11 d'octubre al vestíbul de la  Biblioteca Comarcal, per eliminar els prejudicis que té la societat pels sensesostre.

Blanes, 4 octubre 2019.- Aquest dissabte 5 d'octubre es representa a Blanes un espectacle que va més enllà de ser un entreteniment lúdic i artístic. Es tracta de "Homeless", auto-batejat com un "musical social" promogut per l'Associació ActivArte en col.laboració amb Arrels Fundació. Té un  clar objectiu: conscienciar la societat i la ciutadania sobre la realitat dels sensesostre.

Des de fa dècades, era una imatge habitual a les grans ciutats com Barcelona, Donosti o Madrid entrar en un caixer automàtic i trobar-s'hi una persona estirada, dormint amb un parell de cartrons en un racó. En els útlims anys, aquesta realtat tan quotidiana a les grans urbs també ha arribat a d'altres racons i fins i tot en indrets on, fins llavors, la seva presència havia estat més aviat una anècdota com aquí mateix, a Blanes.

Campanya "Ningú dormint al carrer" de la Fundació Arrels

D'això, d'aquesta quotidianitat amb què convivim tots i totes, va "Homeless", el musical social que es rerpesenta al Teatre de Blanes dissabte a les 9 de la nit, amb entrades a la venda a preus populars, des de 6´50 €. Explica la història d'un músic arruïnat que viu al carrer i ajuda una jove en la seva primera nit sense sostre.

Va néixer dins la campanya "Ningú dormint al carrer" de la Fundació Arrels per consciencar sobre aquesta realitat, i de fet té un tècnic de so que ha viscut el relat del protagonista en primera persona, Guillem Ponsa, que va passar més d'un any al carrer després de quedar-se sense feina als 52 anys. Es calcula que a Catalunya hi ha aproximadament unes 60.000 persones sense llar: des dels qui es veuen obligades a llogar una habitació perquè no poder pagar el lloguer d'un pis, fins els qui han de viure al carrer.

Amb obres com "Homeless" es pretén poder ajudar a què aquesta situació no s'acabi normalitzant que la societat se'n conscienciï, i que hi prengui partit de manera activa per contribuir a la seva solució. El musical barreja la presència sobre l'escenari d'acròbates, ballarins, actors, música en viu, cantants i músics, i està de gira en 30 municipis de Catalunya on s'hi representarà.

Expsició "Viuen al carrer perquè volen"

Arreu de Catalunya on arriba el musical "Homeless" s'hi ofereix la possibilitat de completar la representació teatral amb alguna activitat que aporti una informació afegida i artística: xerrades obertes al públic, a les escoles, exposicions, etc. En el cas de Blanes, des d'aquesta setmana i fins el proper dissabte 11 d'octubre es pot visitar l'exposició "Viuen al carrer perquè volen ?", que s'allotja al vestíbul de la Biblioteca Comarcal.

És un recull de 27 fotografies que, igual que la representació teatral, pretèn sensilbitzar sobre aquesta realitat. Parteix amb el plantjemanent d'una pregunta molt clara i directa: les persones que viuen al carrer rebutgen l'ajuda, són alcohòliques, violentes, viuen així perquè volen... : o potser no ? En realitat : què en sabem sobre les persones sense llar ? Som consicients dels prejudicis que envolten una realitat complexa i sovint invisible ? El primer pas és canviar la mirada.

"Viuen al carrer perquè volen ? " així, amb interrogant inclòs, és una exposició de la Fundació Arrels que s'ha cedit temporalment a l'Ajuntament de Blanes per ajudar a sensibilitzar l'entorn d'aquest municipi i fer visibles les persones sense llar. Mostra la realitat dels sensesostre des de diverses vessants, i llença una mirada crua, desproveïda d'artificis, respecte una realitat dolorosament present. Una mostra que, en definitiva, no hauria de deixar a ningú indiferent.

 

Notícies

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ 2020

27/12/2019

AQUEST NADAL REGALA TEATRE Els teatre de Lloret i Blanes fan un avançament de la seva programació professional 2020.

5 D'ABRIL DE 2020 A LES 19H. NOVA DATA DE FUNCIÓ DE L'OBRA AL TEATRE DE LLORET

02/12/2019

Us informem que la nova data de funció de l’obra 5 HORAS CON MARIO amb Lola Herrera, serà el diumenge 5 d’abril de 2020 a les 19h de la...

Blanes estrena "Santa Maria, Ora Pro Omnibus", pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, aquest cap de setmana

12/11/2019

Escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, l'obra és una emotiva peça farcida de referències a la identitat blanenca, farcida de tocs...

Blanes enceta els actes solidaris a benefici de la Marató de TV3 aquest cap de setmana amb un festival de dansa

08/11/2019

Dissabte a la tarda el Teatre de Blanes acull la 16a edició de "Dansa per la Marató", que organitza l'Escola de Dansa Daina amb el suport de...

El Teatre de Blanes acull dijous la coral "Vesna", després de l'impactant musical social "Homeless"

09/10/2019

La coral de veus infantils que actua aquest dijous a les 7 de la tarda és una de les més aclamades a nivell mundial, i agafa el relleu de...

Un concert de l'intèrpret de tenora Jordi Molina aixecarà el teló de la nova programació de Teatre de Blanes

26/09/2019

El músic ofereix dissabte "Retrat en groc", i enceta la nova cartellera que  inclou "Diario de un Cuarentón", el musical social "Homeless", la...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR