Blanes estrena "Santa Maria, Ora Pro Omnibus", pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, aquest cap de setmana

12/11/2019

Escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, l'obra és una emotiva peça farcida de referències a la identitat blanenca, farcida de tocs d'humor perquè la gaudeixi tothom.

El proper cap de setmana del 16 i 17 de novembre el Teatre de Blanes acull un dels actes més esperats del cicle commemoratiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que se celebren enguany. Es tracta de l'estrena de l'obra "Santa Maria, Ora Pro Omnibus", una creació escrita i digirida pel dramaturg blanenc Pep Alum, que es va anunciar fa gairebé un any com una de les activitats més destacades del cicle de celebració de l'assenyalat aniversari.

Aquests darrers dies s'han enllestit els assajos perquè l'obra s'estreni puntualment dissabte a les 9 de la nit, així com l'endemà diumenge a les 6 de la tarda. Precisament un d'aquests darrers assajos no se l'han perdut ni l'alcalde, Àngel Canosa, ni el regidor de Cultura, Albert Sanz. En aquesta ocasió,  Pep Alum ha escrit un peça inèdita que, tal com el seu nom ja indica en llatí - omnibus -, està adreçada a tothom perquè tots i totes sense excepció puguin gaudir-la.

Una història molt blanenca farcida de tocs d'humor

Tal com explica el seu creador, la seva intenció ha estat elaborar una obra emotiva, però també farcida de tocs d'humor i la comicitat intel.ligent, marca de la casa del teatre a què ens té acostumats Pep Alum. Al llarg de prop d'una hora i mitja, l'espectador s'impregnarà d'un bon grapat de referències blanenques, però sense que en cap moment es caigui en el recurs fàcil de només mirar-se el melic.

Justament per aquest mateix motiu, Pep Alum ha volgut que l'obra sigui una excusa perquè tota mena de públic sense excepcions recordi o conegui una mica millor la història de Blanes i  se la senti com a part pròpia. Tothom pot emocionar-te veient la representació, potser perquè la seva infantesa l'ha viscut a Blanes o potser, perquè tot i ser forani, veurà reflectida la seva pròpia història en el costumari blanenc que s'hi recull, reconeix situacions que, en definitiva, són universals.

Una dramatúrgia coral irrepetible amb una 50ena d'artistes

En escena s'hi barregen actors de totes les edats: adults i infants. Hi ha un fil conductor, una estructura bàsica al voltant de la qual giren les diferents escenes de l'obra, tot i que caldrà esperar a l'estrena per desentrellar de què es tracta per no fer allò que està tant de mode dir ara: un spoiler. Trencaria la gràcia i la sorpresa inicial, i per això val la pensa guardar silenci fins el cap de setmana.

Es completa la idea bàsica amb altres escenes que acaben d'embolcallar com un immens i agraït regal d'aniversari "Santa Maria, Ora Pro Omnibus", una obra que cal no perdre's perquè, realment, és d'aquelles irrepetible. El gruix central de la 50ena d'artistes que apareixen a l'obra són actors i actrius del grup El Mirall, així com els cantaires del Cor de Cambra Sota Palau.

En aquest darrer sentit, val a dir que la direcció musical ha anat a càrrec del director de la formació coral, Josep Maria Guinart. Pep Alum és responsable de la direccio artística, i compta amb Carme Rodríguez i Carlos González com ajudants de direcció. També es compta amb les aprotacions de diversos dansaires de l'Esbart Joaquim Ruyra, membres dels Manaies de Blanes i del grup de Teatre Xiroia.

En l'apartat tècnic, el vestuari ha anat a càrrec d'Anna Torroella, Roser Àlvarez i Núria Baldrich, del grup de Teatre Xiroia. Per la seva banda, Oriol Gruart i Jaume Pujadas han tingut cura de l'escenografia; Carlos González, Core Velasco i Andrew Russell dels llums i so; i Jordi Roig dels Grafismes.

La venda presencial d'entrades anticipades, al preu de 10€, s'està fent durant tota aquesta setmana fins al divendres, cada dia de 19 a 20.30 h a la taquilla del Teatre, així com una hora abans de l'espectacle. També hi ha la opció de comprar-les online.

Notícies

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ 2020

27/12/2019

AQUEST NADAL REGALA TEATRE Els teatre de Lloret i Blanes fan un avançament de la seva programació professional 2020.

5 D'ABRIL DE 2020 A LES 19H. NOVA DATA DE FUNCIÓ DE L'OBRA AL TEATRE DE LLORET

02/12/2019

Us informem que la nova data de funció de l’obra 5 HORAS CON MARIO amb Lola Herrera, serà el diumenge 5 d’abril de 2020 a les 19h de la...

Blanes enceta els actes solidaris a benefici de la Marató de TV3 aquest cap de setmana amb un festival de dansa

08/11/2019

Dissabte a la tarda el Teatre de Blanes acull la 16a edició de "Dansa per la Marató", que organitza l'Escola de Dansa Daina amb el suport de...

El Teatre de Blanes acull dijous la coral "Vesna", després de l'impactant musical social "Homeless"

09/10/2019

La coral de veus infantils que actua aquest dijous a les 7 de la tarda és una de les més aclamades a nivell mundial, i agafa el relleu de...

El Teatre de Blanes acull dissabte el musical social "Homeless", completat amb una exposició a la Biblioteca

04/10/2019

L'exposició "Viuen al carrer perquè volen ?" es podrà visitar fins l'11 d'octubre al vestíbul de la  Biblioteca Comarcal, per eliminar els...

Un concert de l'intèrpret de tenora Jordi Molina aixecarà el teló de la nova programació de Teatre de Blanes

26/09/2019

El músic ofereix dissabte "Retrat en groc", i enceta la nova cartellera que  inclou "Diario de un Cuarentón", el musical social "Homeless", la...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR